Blog

Zotërimi i përzierjes: Si të kombinoni stile të ndryshme mobiljesh

Përzierja e stileve të mobiljeve mund t'i shtojë interes vizual dhe personalitet dekorit të shtëpisë suaj. Megjithatë, kombinimi i stileve të ndryshme mund të jetë sfidues. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar ta zotëroni përzierjen kur bëhet fjalë për stilet e mobiljeve:

Filloni me një bazë neutrale
Kur përzieni stilet e mobiljeve, është e dobishme të filloni me një bazë neutrale. Mund të jetë një divan, qilim ose bojë muri me ngjyrë neutrale. Një bazë neutrale mundëson që të vendosni stile dhe modele të ndryshme mobiljesh pa e stërngarkuar hapësirën.

Zgjedheni një stil dominues
Pasi ta keni një bazë neutrale, zgjedheni një stil dominues mobiljesh. Ky mund të jetë një divan modern i mesit të shekullit, një tavolinë ngrënieje tradicionale prej druri ose një qilim i frymëzuar nga bohemi. Zgjedhini pjesët e mobiljeve që pasqyrojnë stilin tuaj personal dhe përdorni ato si bazë për pjesën tjetër të dhomës.

Shtoni thekse në stile plotësuese
Pasi ta keni zgjedhur stilin tuaj dominues të mobiljeve, shtoni pjesë të theksuara në stile plotësuese, meqë ato shtojnë interes vizual dhe teksturë në hapësirë, duke plotësuar akoma stilin tuaj dominues.

Përdoreni ngjyrën për të lidhur gjithçka së bashku
Ngjyra është një mjet i fuqishëm kur bëhet fjalë për kombinimin e stileve të ndryshme të mobiljeve. Përdoreni ngjyrën për të lidhur së bashku pjesë të ndryshme mobiljesh dhe për ta krijuar një pamje kohezive.

Eksperimentoni argëtohuni - Së fundi, mos kini frikë të provokoni dhe të ndryshme të stileve dhe modeleve. Besojini instinkteve tuaja dhe luani me opsione të ndryshme derisa të gjeni një element unike.